Op donderdagmiddag 2 februari organiseert Arnhem Klimaatbestendig de tweede editie van het Klimaatcafé met als thema ‘Arnhem Bekenstad’.

Arnhem is ontstaan aan de Jansbeek, lange tijd de levensader van de stad. De Jansbeek en ook andere beken in Arnhem kwamen later binnen de grenzen van de uitbreidende stad te liggen. In de loop der tijd werden ze onder de grond gelegd om plaats te maken voor infrastructuur en bebouwing. De laatste tijd wordt deze tendens gekeerd; beken binnen stedelijk gebied worden steeds meer omhoog gehaald. Ze verlevendigen het stadsbeeld, vergroten de biodiversiteit, brengen verkoeling op warme dagen en ontlasten het riool tijdens piekbuien. Kortom, beken krijgen weer de ruimte!

Het Klimaatcafé op 2 februari staat in het teken van de Arnhemse beken. Nanja Oliemans (Gemeente Arnhem) vertelt over de meerwaarde en potenties van het boven water halen van de beken. Landschapsarchitect Theo Reesink presenteert de laatste plannen voor de “Jansbeek boven Water” in de binnenstad. Frank Wissink (Waterschap Rijn en IJssel) geeft een toelichting op het klimaatbestendig maken van het beekdal bij de Paasberg. Tot slot zijn er de inmiddels bekende twee-minuten-pitches en afsluitende borrel.

Datum: donderdag 2 februari
Tijd: 16.30 – 18.00 uur, deuren open 16.00 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree gratis

Over Arnhem Klimaatbestendig

Platform Arnhem Klimaatbestendig heeft als doel op alle schalen van de stad (tuin, straat, buurt, wijk, bedrijventerrein) Arnhemmers te informeren en inspireren over hoe je de stad klimaatbestendig kunt maken. Dit betreft zowel hitte- als waterproblematiek. Het Platform bestaat uit de volgende organisaties: Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, Le Far West landschapsarchitectuur, Netwerk Groen Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland en Gemeente Arnhem.