Op woensdag 17 februari organiseren Milieudefensie en NIVON weer een Taste the Waste diner: een heerlijke maaltijd bereidt met producten die anders zouden worden weggegooid. Een mooie actie om voedselverspilling tegen te gaan!

Appels met een plekje of andere producten die winkels niet meer kunnen of willen verkopen maar die nog prima eetbaar zijn. De Taste the Waste avonden staan in het teken van voedselverspilling en hoe je van producten die anders door supermarkten en/ of groenteboeren worden weggegooid, toch nog een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Het gaat om levensmiddelen die wettelijk niet meer verkocht mogen worden, maar nog prima eetbaar zijn.

Denise Bood (Milieudefensie Arnhem) over de Taste the Waste diners: “Ik vind het leuk om ’s ochtends nog niet te weten wat we ’s avonds gaan serveren aan de gasten. Het creatieve proces om te kijken wat we met de producten doen die we hebben verzameld is hartstikke leuk. Ik leer er zelf ook veel van. We blijven voorlopig nog diners organiseren, dus iedereen is welkom om mee te eten!”

Wanneer: woensdag 17 februari om 18.00 uur
Locatie: De Wasserij, Molenbeekstraat 26a.
Aanmelden: voor 14 februari bij arnhem@milieudefensie.nl
Kosten: 5,- euro
Tip: neem naast het geld ook een eigen bakje mee voor eten wat eventueel overblijft…

Meer