In de eerste maanden van 2016 gaat de Gemeente Arnhem met Slim Opgewekt drie multifunctionele centra in Arnhem verduurzamen: MFC De Spil, De Malburcht en De Salamander. Wethouder Gerrie Elfrink gaf donderdag 21 januari het startschot van deze verduurzaming.

Op het dak van multifunctioneel centrum (MFC) De Spil schroefde wethouder vastgoed Gerrie Elfrink één van de 1.500 zonnepanelen vast. Beheerder Silvia Danen van MFC De Malburcht verwelkomt de installatie van de zonnepanelen: “Ons gebouw heeft een voorbeeldfunctie in de wijk. En zo ziet iedereen dat wij voor een duurzame toekomst kiezen!” Gerrie Elfrink: “De ambitie van de gemeente Arnhem is dat in 2020 op de Arnhemse daken 125.000 zonnepanelen liggen. Daar leveren we vandaag een mooie bijdrage aan. Verder hopen we hiermee natuurlijk andere organisaties én inwoners van Arnhem te inspireren.”

Slim Opgewekt voert het project uit in opdracht van de gemeente. Naast het installeren van zonnepanelen op de drie MFC’s, vervangt Slim Opgewekt ook alle TL-verlichting door duurzame ledverlichting. Dankzij deze verduurzaming besparen de MFC’s elk jaar opnieuw 250.000 kg CO2.

Meer