Zaterdag 13 mei worden er in diverse wijken in de stad plantjesmarkten georganiseerd. De plantjes kunnen nu zonder veel gevaar voor nachtvorst buiten worden neergezet. Wees erbij en sla je slag!

Het Broek – Jan van Riebeeckplein – van 12:00 tot 14:00 uur
Naast één-jarige plantjes komt Bas Roodbergen (Plant is Koning) biologische kruiden-, groente- en vaste plantjes brengen. Iemand gaat wafels bakken, er is koffie en thee, limonade en zelfgebakken cake. Syne van Ecovrede komt er voor kinderen een natuurworkshop gegeven.

Sint Marten / Sonsbeekkwartier – Graaf Ottoplein – van 10:00 tot 14:00 uur
Volop keuze in vrolijke zomerbloeiers en vaste planten. Daarnaast zullen diverse wijkondernemers aanwezig zijn om de wijkbewoners kennis te laten maken met hun (duurzame) producten en diensten. Voor de kinderen zal er een activiteit zijn. Ook De Groene Vos is erbij met biologische plantjes zoals andijvie, rode biet, snijbiet, rode ui, broccoli, rucola, groene en rode sla, aardbeien, courgette, komkommer, paprika, pompoen, tomaat en meer. De plantjes zijn afkomstig van Jongerius. Ook moestuinbenodigdheden zoals biologische tuingrond en compost, meststoffen, tonkinstokken en tomatenspiralen zijn verkrijgbaar.

Klarendal – Kazerneplein – van 10:00 tot 15:00 uur
Zomerbloeiers en meer groen tegen inkoopprijs. Naast aangeboden plantjes voor een groenerewijk, zijn er kraampjes waar wijkbewoners hun zelfgemaakte spullen verkopen. Voor kinderen is er een springkussen en ze kunnen geschminkt worden.

Spijkerkwartier – De Lommerd – van 10:00 tot 16:00 uur
Talloze kleurrijke planten, van staand tot hangend, allen prachtig bloeiend. Het zomergoed komt van Kwekerij ’t Kleintje uit Huissen. De vaste planten, zaden, klimplanten, en gereedschap voor de eigen tuin komen van de natuurlijke kwekerij de Keltenhof, Wijksestraat Bergharen. De opbrengst van de plantjesverkoop komt ten goede aan de vele wijkinitiatieven die er zijn.
Verder presenteert het Buurt Groen Bedrijf zich met een gratis workshop voor het maken van een bijzonder Moederdag-cadeau gemaakt op basis van groen restmateriaal uit de wijk. Bijvoorbeeld het vlechten van kronkelwilgtakken tot een prachtig hart. Gerhard Meenks geeft deze workshop. Ook voor de kinderen is er een workshop. Voor slechts € 2,50 kunnen de kinderen vogelhuisjes timmeren en beschilderen.

Elderveld – De Steenen Camer – van 10:00 tot 15:00 uur
Groente- en kruidenplantjes, bijna allemaal opgekweekt in eigen biologische kwekerij en geschikt voor zowel de moestuin als achtertuintje of balkon. Ook zachtfruit-struikjes, meloen-, pompoen-, courgetteplanten en vele soorten tomaten-, peper- en paprikaplanten.
Eénjarige plantgoed en zomerbloemen zoals geraniums, lobelia, afrikaantjes, begonia’s, margrieten, petunia’s en nog veel meer. Verder potgrond, bemestingsartikelen, koemestkorrels en kalkkorrels, ook per kilo, ook goed voor de rozen, aardbeiplanten en het gras. Verder zijn er diverse kramen met biologische artikelen uit de streek, lekkere hapjes en overige tuinbenodigdheden.