Van zaterdag 12 december tot en met vrijdag 18 december staan de uitzendingen van Omroep Gelderland in het teken van de landelijke actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Jij kunt meehelpen door houdbare producten in te leveren.

Voor de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ werkt Omroep Gelderland samen met Coop Supermarkten. Alle Coop-filialen staan in de actieweek open voor de inzameling van boodschappen.

Boodschappenlijstje

Je kunt meehelpen door (één van) de volgende producten te verzamelen: rijst, pastasaus, groente/fruit (in blik), vlees/vis (in blik), houdbare zuivel, koffie/thee, suiker, soep in blik en broodbeleg zoals hagelslag en jam. Omdat niet alle levensmiddelen geschikt zijn om langere tijd in pakketten te stoppen, worden er zoveel mogelijk houdbare producten verzameld.

Geen zin of tijd om een grote actie op poten te zetten? Geen probleem. Bij de supermarkten kan je een extra product kopen van het boodschappenlijstje en het achterlaten in de winkel. Omroep Gelderland zorgt er samen met de supermarkt voor dat het bij de voedselbank terecht komt.

Acties en inzamelpunten

Heb je houdbare producten ingezameld? Dan kun je de producten brengen naar een inzamelpunt bij jou in de buurt of bij de studio van Omroep Gelderland, Roosendaalseweg 704 in Arnhem. Bij het inleveren bij de Omroep kan het zijn dat je op de radio live wordt geïnterviewd. Ook alle vestigingen van de supermarkt Coop zijn inleverpunten.

Landelijke actie
Ook de andere regionale omroepen van Nederland komen in december met hun luisteraars, kijkers en webbezoekers in actie om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Vorig jaar leverde ‘Samen voor de Voedselbank’ voor ruim 200.000 euro aan producten op.

Meer