Het doel om 100 Arnhemse huishoudens als deelnemer aan het project 100-100-100 te werven, is bereikt. De Groene Vos meldt dat bij het verstrijken van de deadline 103 huishoudens zich hebben geregistreerd. Afgelopen donderdag vond de aftrap plaats.

De groep deelnemers is zeer gevarieerd: gezinnen met jonge en puberende kinderen, alleenstaanden, jong en oud. Bovendien wonen de deelnemers verspreid over de hele stad: van de Geitenkamp tot Schuijtgraaf en van Sint Marten-Sonsbeekkwartier tot Rijkerswoerd.

De deelnemers worden uitgedaagd een 100% restafvalvrij leven te leiden. Zij houden vanaf maandag 26 september hun restafval apart, wegen dat wekelijks en vullen het gewicht in op de digitale meter van arnhem.100-100-100.nl. Ter ondersteuning krijgen de deelnemers wekelijks een opdracht.

Bovendien organiseert stichting De Groene Vos tal van inspirerende en ondersteunende activiteiten, zoals workshops fermenteren van gft-afval, Repair Cafés, masterclasses afval=grondstof en een excursie naar de sorteerinstallatie voor PMD-afval van SUEZ in Rotterdam. Deelnemers aan 100-100-100 krijgen voorrang bij deze activiteiten, maar ook mensen die niet meedoen met 100-100-100 kunnen zich voor deze activiteiten aanmelden.

Bron: De Groene Vos