Op dinsdag 16 mei is er opnieuw een Allemaal eet-Lokaal in in de Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a. Vrijwilligers van Milieudefensie Arnhem koken een biologische, driegangen maaltijd met zoveel mogelijk lokale producten. Deze keer is de maaltijd 100% plantaardig.

De maaltijd begint om 18.00 uur en kost € 8,-. Er is plaats voor 25 mensen. Mee-eten? Aanmelden kan tot en met 12 mei bij Milieudefensie Arnhem: arnhem@milieudefensie.nl of haal de tweede zaterdag van de maand tussen 13.00 uur en 15.00 uur een kaartje bij de Milieudefensiestand in de bibliotheek in Rozet.

1 miljoen voetbalvelden

Voor de productie van vlees, zuivel en eieren in Nederland is ruim 1 miljoen voetbalvelden aan sojaplantages nodig. Zolang onze veeteelt in grote mate afhankelijk is van grondstoffen van ver weg blijven we sociale en ecologische misstanden aan de andere kant van de wereld veroorzaken. En zitten boeren in Nederland in een ‘ race to the bottom’, waarin intensivering soms de enige manier is om te overleven.

De oplossing ligt dichterbij dan je denkt

Met het Allemaal eet- Lokaal laat Milieudefensie Arnhem zien dat de oplossing onder handbereik ligt. “ Het is heel goed mogelijk om een lekkere plantaardige maaltijd te koken,” aldus Hanneke Windhausen, chefkok van het Allemaal eet-Lokaal en vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem. Minder vlees, zuivel en eieren eten is beter voor het oerwoud,voor de wereldwijde voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid. Daarnaast zou het beter zijn als we meer in Europa geteelde gewassen zouden gebruiken als veevoer in plaats van soja uit Zuid-Amerika. Daarmee zouden we ons beslag op landbouwgrond buiten Europa kunnen verkleinen en de kringloop van grond-veevoer-mest kunnen sluiten.

Meer informatie: www.arnhem.milieudefensie.nl