Maandag 26 september start Stichting De Groene Vos, in samenwerking met de gemeente Arnhem, het 100-100-100 project: 100 huishoudens, 100 dagen, 100% (rest)afvalvrij. Minder afval en meer hergebruik van ons afval. Dat is het streven.

Als je mee doet, weeg je wekelijks je restafval en vul je dit in op een digitale afvalmeter op het onlineplatform. Via het platform krijg je wekelijks een uitnodiging om mee te doen aan een opdracht om inzicht te krijgen in de verschillende afvalstromen. Bijvoorbeeld: “Tel hoeveel nieuwe verpakkingen je op één dag opent.” De Groene Vos verloot regelmatig prijzen onder de deelnemers die meedoen met een opdracht. Ook is het mogelijk berichten (bijvoorbeeld tips om afval te verminderen) op het platform te plaatsen en op elkaar te reageren.

Tal van activiteiten

Tijdens het 100-100-100-project organiseert De Groene Vos vele activiteiten. Bijvoorbeeld een excursie naar de plastic scheidingsinstallatie in Rotterdam, een Masterclass afval o.l.v. SUEZ, een voorlichtingsavond over fermenteren van GFT-afval, workshops kaarsen maken van kaarsresten, Repair Cafés en meer.

Doe jij ook mee?

Wij doen mee met dit inspirerende project om de afvalberg te verkleinen. Jij ook?
De aftrapbijeenkomst met medewerking van afvalwethouder Ine van Burgsteden is op donderdag 22 september, 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis.
Inschrijven kan tot 26 september via Arnhem-100-100-100.nl


Yvonne Renckens (oprichter en ex-voorzitter Fair Trade Arnhem):
“Als blogger in de internationale Zero  Waste community vind ik het erg leuk om deel te nemen aan de 100-100-100 challenge in mijn eigen gemeente. Ik ben erg benieuwd naar de creatieve oplossingen die de inwoners van Arnhem ongetwijfeld zullen vinden in dit proces!”

Sabine Roelofs (journalist Arnhemse Koerier):
“Er valt van alles te ontdekken in de wereld. Thuis, in eigen land of juist verder weg op een tropisch eiland. Iedere plek op deze aarde is uniek en daar mogen we trots op zijn. En dáár mogen we ook zuinig op zijn. Afval hoort bij de maatschappij waarin we leven. Laten we dan ook goed om gaan met het afval en het op een goede manier scheiden zodat de schade voor de aarde zo min mogelijk is. Zodat wij en de generaties na ons nog lang mogen genieten van al het moois wat deze aarde te bieden heeft.”

Paul Kusters (raadslid SP):
“We denken dat we ons afval beperken en goed scheiden. Maar een maand lang zonder plastic bleek toch een flinke uitdaging. We willen nog meer kennis en inzicht opdoen en vooral ook leren dit te verminderen. Dus kom maar op met die 100 dagen!”

Leo de Groot (raadslid Partij voor de Dieren):
“Het is letterlijk van levensbelang dat milieu, natuur en dierenwelzijn prominent op de politieke agenda staan. Daarom ben ik actief voor de Partij voor de Dieren. Maar ook als consument heb je invloed op milieu, natuur en dierenwelzijn, door de keuzes die je maakt in het huishouden en daarbuiten. Daarom gebruik ik bijvoorbeeld al geen dierlijke producten. Ik doe nu mee met het 100-100-100-project om te laten zien dat het kan.”