026Regenton is een initiatief gestart om regentonnen te stimuleren onder inwoners van Arnhem-Noord. Bewoners Overleg Sint Marten–Sonsbeek trapte af met een actie. De eerste tien kopers van een regenton werden getrakteerd op een gratis installatie en een leuke gieter. Mogelijk komt zo’n actie ook in sommige andere wijken van Arnhem.

Naast vakkundige advies en installatie, al vanaf 65 euro per installatie, bieden ze ook de grootste regenton van Nederland (Post Nubila Jubila) aan met een tijdelijke korting van 40 euro. De regenzuil met een capaciteit van 400 liter wordt door verkoper Atrium voor de tijdelijke scherpe prijs van 259 euro bij de bewoners thuisgebracht!

Meer info of een regenton bestellen? Mail dan naar info@026regenton.nl.

basisschool de Wijzer

Op dinsdag 6 november 2018 werd er een regenzuil bij basisschool de Wijzer in Arnhem geplaatst. De installatie van de regenzuil vloeit voort uit de ideeën van het initiatief 026Regenton. Leo Otten, de installateur van de zuilen, zal bij de basisschool de regenzuil plaatsen. Hierbij krijgt hij hulp van kinderen van de basisschool. Basisschool de Wijzer heeft de regenzuil cadeau gekregen van het Bewoners Overleg Sint Marten–Sonsbeek.

Klimaatverandering

Het doel van 026Regenton is bewoners van Arnhem bewust maken van de gevolgen van de klimaatsverandering. Daarvoor reikt 026Regenton concrete maatregelen aan, zodat bewoners op een leuke en eenvoudige manier een bijdrage kunnen leveren aan het weerbaar maken van de stad. Het is zo makkelijk omdat je met regenwater de tuin water kan geven, de ramen of de auto kan wassen.

026Regenton

026Regenton is het initiatief wat op is gezet door vier bewoners uit Arnhem. In Arnhem is het zo dat de lagergelegen wijken tijdens piekbuien last hebben van het regenwater dat van hoger gelegen wijken komt. Dit komt omdat de wijken ‘versteend’ zijn en al het regenwater via het riool moet worden afgevoerd. Hierdoor hebben veel bewoners last van wateroverlast. Eén regenzuil maakt niet veel verschil, maar hoe meer regenzuilen geplaatst worden, hoe meer effect het zal hebben. De regenzuil heeft een capaciteit van 400 liter, is ongeveer twee meter hoog en kost €299,-.

Hoe je een regenton plaatst

bron: http://www.026regenton.nl